Boeken over filosofie

Hoewel deze website al een goede inleiding geeft in de filosofie, is het onmogelijk om alle ontwikkelingen in dit gebied bondig bij elkaar te brengen. Op andere pagina’s hebben we al enkele tips gegeven voor mensen die meer te weten willen komen, zoals de Crash Course Philosophy die genoemd wordt in het artikel “Wat is filosofie, en wat niet?” Wie graag nog meer informatie wilt, kan ook het contactformulier op deze website invullen. Als zelfs dat niet genoeg is, zet dit artikel enkele boeken over filosofie op een rijtje.

  • Aristoteles: Ethica
    Natuurlijk kunt u kiezen voor een boek die uitleg geeft over de filosofie, maar soms is de beste manier om direct een werk van een echte filosoof te lezen. Aristoteles’ Ethica is een toegankelijk boek voor mensen ge├»nteresseerd in de ethiek.
  • W. Buckingham: The Philosophy Book
    Voor beginnende filosofen die niet weten waar ze moeten beginnen en graag een simpele uiteenzetting van de filosofie willen, is dit mogelijk een goed begin.
  • A.C. Grayling: De Kunst van het Leven
    Grayling, zelf een echte filosoof, legt de lezer in dit boek verscheidene theorie├źn uit over allerlei filosofische kwesties, zodat de lezer de onderwerpen van allerlei kanten kan bekijken.